«Noen kjenner mitt navn» har blitt tv-serie

Lawrence Hills roman om Aminata, som kidnappes og ender opp som slave i USA, ble en suksess i Norge da den utkom for flere år siden. Forfatteren og boken var faktisk en av årsakene til at jeg startet med forfatterintervjuer her på bloggen.

Lawrence Hill  har vunnet flere priser for boken internasjonalt, og det har lenge vært kjent at den skulle filmatiseres. Denne våren debuterte miniserien The Book of Negroes på kanadiske tv-skjermer. Clement Virgo, som blant annet har regissert et par episoder av tv-serien The Wire, står for regien.

Kritikerne har vært blandet i sine tilbakemeldinger. Det pekes på at historien bruker litt tid på å komme i gang, og at historien faller mot slutten. Hovedrolleinnehaver Aujanue Ellis får strålende tilbakemeldinger, og skal visstnok bære hele serien. The Book of Negroes blir også sammenliknet med tv-suksessen Roots fra 1970-tallet.

Hvis du bor i Norge og har lyst til å se serien, er det mulig dersom du har en amerikansk versjon av apple-tv. Serien kan også kjøpes for streaming hos Amazon, eller du kan rett og slett kjøpe dvd’ en som utkom 7. april i Canada.

Her er trailer for serien:

Legg inn en kommentar