Mandag; og tre på topp denne uken

Det gjenstår bare en dag av februarmåned før vi kan starte kalenderen på mars og ta nok et steg fremover mot våren. På bokfronten blir det en hektisk uke med mange arrangementer og utgivelser. På torsdag er det Krimfestival i Oslo hvor krimforfattere fra inn- og utland vil delta.

Jeg startet uken med å lese på internett at australske Hannah Kent er aktuell med ny roman i år. For dere som ikke kjenner navnet, så er hun forfatteren bak den historiske romanen Begravelsesriter, som utkom på norsk i 2014. Jeg  har gått og ventet på nytt fra forfatteren, da jeg syntes debuten hennes var helt fantastisk. Den nye boken skal hete The Good People og utgis på engelsk i oktober.

Ellers har jeg lest meg gjennom mye krim den siste tiden, og mer skal det bli. Akkurat nå holder jeg på In a Dark Dark Wood av Ruth Ware. Når jeg er ferdig med den har jeg blant annet planer om å begynne på Min søsters grav av Robert Dugoni, en rettslig thriller ala John Grisham som jeg har fått anbefalt av flere. Og i hyllen står flere krimbøker og forsøker å friste meg til å lese akkurat dem.

Uken vi står overfor byr også på mange spennende utgivelser. Jeg har laget en oversikt over tre av boktitlene du bør merke deg:

Sofi Oksanen: Norma (Forlaget Oktober)

Norma beskrives som et mørkt familiedrama med politiske undertoner. Oksanen er også i Norge denne uken, På onsdag kan de som har vært så heldige å få billett møte henne til det utsolgte bokbadet på Litteraturhuset i Bergen. På torsdag gjester hun Tronsmo bokhandel i Oslo hvor hun snakker om boken og forfatterskapet med Aage Borchgrevink.

Steinar Bragi: Ødemarken (Gyldendal)

Bragi debuterte med poesi og regnes som en av de viktigste samtidsforfatterne på Island. Han har også vært nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Ødemarken er en roman som etter sigende skal være inspirert av forfattere som H.P. Lovecraft og Stephen King, og er en grøsser om et par som opplever at bilen deres bryter sammen i ødemarken på Island.

Torkil Damhaug: En femte årstid (Cappelen Damm)

Kritikerroste Damhaug er aktuell med sin femte krimroman, og denne gangen handler det om en gjeng ungdommer som begår et pek som får alvorlige konsekvenser. En femte årstid er allerede anmeldt i Dagbladet som kaller den «en mesterlige thriller» og gir Damhaug terningkast fem. Damhaug skriver krimromaner med stor psykologisk innsikt. Han har også vunnet Rivertonprisen tidligere.

God leseuke.

Legg inn en kommentar