10 engelske romantips til sommerlesingen

Kos med god bok

Sommeren er her for alvor. I går satt jeg og svettet i 30 grader på terrassen. I slike stunder setter jeg alltid pris på en god bok. Jeg leser like mye på engelsk som på norsk, også fordi jeg ikke alltid greier å vente til tittelen eventuelt blir oversatt.

Jeg har satt sammen en liste på ti engelske romantitler som kan gi deg fine lesestunder i solen. Flere av bøkene står på min egen liste over bøker jeg vil lese i sommer:

1. Martha Hall Helly: Lilac Girls

En historisk roman med handing fra 2. verdenskrig. Den har allerede fått et svært høyt snittresultat på Goodreads, og anmelderen i Publishers Weekly kaller den blant annet for en «compelling pageturner».

2. Madeleine Reiss: This Last Kiss

Forlaget trekker sammenlikninger til «Et helt halvt år» og En dag», og selv om det ikke trenger å bety noe som helst – forlag smører gjerne kraftig på når de vil selge bøker, så ble min oppmerksomhet vekket da jeg leste vaskeseddelen.  Bevegende kjærlighetshistorier er perfekt sommerlesing når man vil koble av i solen.

3. Erica James: Song of the Skylark

James er ute med sin første bok på norsk denne sommeren, «Alt i et øyeblikk». Jeg anmeldte den til en firer i VG, og tenker at den er fin sommerlesing. «Song of the Skylark» er hennes nyeste på engelsk for dem som vil lese mer av forfatteren. Det vil jeg.

5. Helen Simonson: The Summer before the War

Denne historiske romanen anbefales til alle som elsker Downton Abbey. Forfatteren har tidligere skrevet «Major Pettigrew’s Last Stand».

6. Paige Toon: The One We Fell in Love With

Denne har jeg bestilt til meg selv, så det vil komme en omtale av den på bloggen etter hvert. Boken handler om tre identiske kvinnelige trillinger som har vært forelsket i samme mann.

7. Fiona Davis: The Dollhouse

Denne boken kommer ut i slutten av august, men forhåpentligvis er det fortsatt så varmt i været at man enda kan nyte bøker ute. «The Dollhouse» er en historisk roman fra 1950-tallets New York som blant annet har fått en fantastisk stjernespekket anmeldelse i Publisher`s Weekly.

8. Emma Cline: The Girls

Denne boken er basert på Manson-drapene, og er forfatterens debut. «The Girls» handler on en ung kvinne som trekkes inn i kulten rundt sektlederen Charles Manson. Cappelen Damm har kjøpt de norske rettighetene og utgir også boken denne sommeren.

9. Sarah Maine: The House Between Tides

Boken beskrives som Kate Morton møter Daphne du Maurier, og handler om en kvinne som oppdager levningene etter et mordoffer på familiens gods. Hun bestemmer seg for å nøste i saken.

10. Eowyn Ivey: To the Bright Edge of the World

Endelig er forfatteren som skrev «Snøbarnet» tilbake med en ny roman. I den nye boken befinner vi oss i Alaska i 1885.

God sommerlesing. Jeg leser for tiden «Ildvitnet» av Lars Kepler. Ekteparet Kepler kommer med en ny krim til høsten, så da gjelder det å lese seg gjennom deres foregående.

Legg inn en kommentar