5 nye romaner med gotisk touch

Gamle herskapshus, mørke familiehemmeligheter og forbudt kjærlighet. Her er fem nye titler som passer deg som liker gotiske elementer i romaner.

1. Tracy Rees: Amy Snow (Simon & Schuster)

27274338

I 1831 finner Aurelia en baby forlatt i snøen på eiendommen til familiens gods. Hun beholder barnet og kaller henne Amy Snow. Da Aurelia dør etterlater hun seg et brev med hemmeligheter bare Amy kan trenge inn i, og sender henne på søken etter svar rundt om i Europa. Rees fikk utgitt denne romanen etter at hun vant en konkurranse i regi av den britiske bokklubben «Richard & Judy Bookclub».  Atmosfæren i boken skal minne om gotiske romaner.

2. Laura McHugh: Arrowood (Spiegel & Grau)

28007948
Et skikkelig gotisk mysterium står i sentrum i McHughs andre roman. Arden returnerer til det herskapelige barndomshjemmet sitt ved Mississippi River, et sted med familiehemmeligheter og spøkelser. Huset skjuler også et mysterium; hvor ble det av Ardens tvillingsøster som forsvant da de var små? Arden må forsøke å finne ut hva som virkelig hendte den sommeren hvor livet hennes ble endret for alltid.

3. Sarah Maine: The House between Tides (Atria Books )
25814507

Hetty Deveraux har bestent seg for å omgjøre familiens skotske gods til hotell, men da hun finner levningene etter et mordoffer på stedet blir hun dratt inn i fortidens hemmeligheter. Boken skal ha mange gotiske elementer og beskrives som «Kate Morton møter Daphne du Maurier».

4. Alix Rickloff: Secrets of Nanreath Hall (William Morrow)27213234

Handlingen i denne debutromanen finner, i likhet med Kate Mortons «Huset ved innsjøen», sted i Cornwall i 1940. Sykepleieren Anna Trenowyth har blitt beordret til tjeneste i sin biologiske mors barndomshjem, som er omgjort til militærsykehus. Her får Anna en mulighet til å bli kjent med begravde hemmeligheter. Rickloff er debutant, og boken har allerede fått mye oppmerksomhet.

5. Natasha Solomons: The Song of Hartgrove Hall (Plume)24611966

Solomons nyeste roman sammenliknes med hennes debut, «Fortellingen i fiolinen».  På et gods i 1946 feirer Harry Fox-Talbot og hans brødre at krigstjenesten er over. Under feiringen blir spirene til et trekantdrama sådd. Femti år senere må Harry konfrontere fortiden sin.

(Hovedfoto: iStockphoto)

Legg inn en kommentar