Augustpocket: gamle pocket får nytt liv

Augustpocket: Badboy, En kule, Stormens søster

Erik Fosnes Hansen, Unni Lindell og Tom Kristensens tidligere pocketbøker relanseres med nytt design. Her er noen av høydepunktene som utgis i pocket i august.

Relansering av pocketutgivelser gir bøkene lengre liv i bokhandelen, og kan friste nye lesere til å forsøke forfatterskapet. Er man et kjent forfatternavn er det vanlig at tidligere pocketutgivelser gis nye omslag og design gjennom årene.

I september kommer Erik Fosnes Hansens nyeste roman, «Et hummerliv», i salg. Cappelen Damm utgir derfor «Falketårnet», «Salme ved reisens slutt», «Beretninger om beskyttelse» og «Løvekvinnen» på nytt i pocket. Diane Setterfield, Kim Leine og Claudio Magris har skrevet forord til noen av bøkene. Unni Lindells nyeste krim kommer samme måned. Leserne kan bruke august på å lese «Orkestergraven», «Honningfellen», «Mørkemannen» og «Sukkerdøden» i pocket. Og i september kommer enda flere av Lindells gamle titler med nytt pocketdesign.

unni lindel nattsøsteren
To av Jorun Thørrings tidligere bøker, «Skyggemannen» og «Tarantellen», utgis i en «2 bøker for en – utgave» i anledning forfatterens nye krim som slippes i slutten av september. Oktober er måneden da Tom Kristensens nyeste krimthriller, «Pandora», utgis. I august kommer derfor hans debut «En kule», samt «Dragen», «Profitøren», «Korsbæreren», «Freshwater» og «Dødsriket» i pocket på nytt.

jorun thørring

Samlaget utgir flere av Jon Fosses tidligere verker: «Morgon og kveld», «Naustet», «Det er Ales» og «Melancholia I-II». Jan Wieses «Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede» har blitt utgitt med nye pocketomslag flere ganger til glede for nye lesere, og denne måneden kommer den med enda et nytt omslag. Solum utgir William Faulkners «Larmen og vreden» i slutten av måneden. En annen klassiker, Toni Morrisons «Elskede», er også pocketaktuell.

jan wiese kvinnen som kledde seg

Lucinda Rileys andre roman i serien om de syv søstre , «Stormens søster», har gått rett til topps på bestselgerlisten for pocket etter at den ble utgitt tidligere denne måneden. Cappelen Damm utgir også Corina Bomanns «Måneskinnshagen» og Lilas Tahas «Bitre mandler» i pocket nå. Liker du romaner med gotiske touch kan du fra 19 august plukke med deg «Tilbake til Black Rabbit Hall» av Eve Chase fra bokhandelen.  Sylvia Days «I ett med deg» er også ute i pocket.

Tilbake-til-Black-Rabbit-Hall

Elizabeth Strouts «Olive Kitteridge» har blitt anbefalt av flere norske kritikere. Boken handler om en usedvanlig kvinne. Den er også å finne som tv-serie på HBO. Helga Flatland kan vinne Bokbloggerprisen neste måned for «Vingebelastning», som er ute i pocket nå. «Her lå Tirpitz» av Ingrid Storholmen har også vært populær blant norske bokbloggere. Vendetta forlag utgir den fjerde boken i George R.R. Martins «Game of Thrones-serie», og den første delen av bok fem: «Drømmer og støv». Jan Kjærstad er pocketaktuell med «Slekters gang».

Olive Kitteridge pocket

Peter Swansons kritikerroste debutkrim «De som fortjener det» har også gått inn på pocketbestselgerlisten denne måneden. Goliat forlag utgir sin krimsuksess «Den du ikke ser» av Jonas Moström i pocket, og Aschehoug utgir Stefan Ahnhems «Den niende graven». Harlan Coben, Viveca Sten og Jessica Cornwells siste romaner på norsk er også ute i pocket denne måneden. Gyldendal er klare med Jan Mehlums «Et hardt slag» samtidig som de utgir selvpubliseringssuksessen «Maestro» av Geir Tangen, og «Kledd naken» av Agnes Matre. C.L Taylors «Løgnen» handler om en skjebnesvanger jentetur.

den-du-ikke-ser-jonas-moström
I starten av september debuterer Espen Ytreberg med roman om Roald Amundsen. Da kan det være en god ide å lese Tor Bomann-Larsens biografi om polarhelten først. «Roald Amundsen» ble først utgitt i 1995 til fantastiske kritikker. Norman Mailers «Bøddelens sang» har også fått gode kritikker og handler om en mann som dømmes til døden i USA på 1970-tallet.  «Agent Storm: på innsiden av Al-Qaida» av danske Morten Storm handler om terrorime og spionasje.

agent storm Morten Storm terrorisme spionasje

Christina Berndts «Slik taker du motgang» har ligger over et år på europeiske bestselgerlister, og handler om hvordan man tilegner seg såkalt mental motstandskraft. Erik Betrand Larssens «Nå! Grip øyeblikket: det er alt du har» handler om hvordan man kan trene opp sin indre styrke. «Kjemp for alt du har kjært» av Hanne Kristin Rohde beskriver hvordan man kan finne frem til sin egen urkraft. Hanna Widell og Amanda Schumann skriver om hvordan man kan ta tilbake makten over sitt eget liv i «The Golden Year».

hanne-kristin-rohde-kjemp -for-alt-du-har-kjært
Oda Ryggs «Når livet er kjipt» inneholder praktiske tips til ungdom og unge voksne som opplever at livet ikke er så greit. Lesere med interesse for 2. verdenskrig kan finne mye interessant i Vega forlags utgivelse «Slagene som endret historien». I boken finner man dessuten bonusmateriale og bilder i anledning Erik Poppes kommende film «Kongens nei». Den har Norgespremiere 23. september. Vegard Sæthers «Frontsøste» er også aktuell i pocket.2-verdenskrig-slagene-som-endret-historien
«Badboy» av Jørn Lier Horst, hvor han skriver om livet til Trond Einar Frednes, har vært populær i innbundet format. Nobelprisvinner Svetlana Aleksikevitsj siste norske utgivelse, «Kister av sink», er også ute i pocket. Har du lyst til å lære mer om oljefondet kan du plukke opp «Usannsynlig rik» av Asle Skredderberget. Simen Ekerns «Roma» handler om Italia fra 1960-tallet og frem til 2006. Johan Norberg er pocketaktuell med «Vår utrolige hjerne».

Legg inn en kommentar