Velkommen til nye Bokelskerinnen

bok_blogg_sommerkos

Det er august og bokhøsten er i gang. Nye utgivelser er på plass i butikkene og avisspaltene, vinnerne av Bokbloggerprisen skal snart kåres – og Bokelskerinnen er i gang igjen med et helt nytt design.

Relanseringen markerer starten på en ny tid her på bloggen. De siste årene har jeg ikke blogget så hyppig som jeg pleide, men etter hvert har savnet etter å blogge igjen og vie litteraturen enda mer spalteplass, utover de stedene jeg allerede er aktiv, blitt sterkere.

Littteraturdekningen er på vikende front flere steder. Det blir stadig vanskeligere for forfattere å komme til i mediespaltene, og mange bøker får verken omtaler eller anmeldelser. Jeg leser mange bøker utover dem jeg skriver om som anmelder i VG, og jeg kjenner på behovet for å gi flere av disse bøkene spalteplass. Bokblogging er et fint supplement til de tradisjonelle mediene. En bokblogger trenger ikke å tenke på budsjetter eller antall tegn i en sak, men kan utfolde seg akkurat innenfor de rammene man selv definerer. For meg er det viktig at folk leser, og gjerne at de leser bredt, og at de finner en ny norsk forfatterstemme i ny og ne. For å ha mulighet til dette er det viktig at leserne kjenner til bøkene og forfatterne som utgis.

I sommer har jeg oppdatert meg på flere av de norske og engelske utgivelsene som er aktuelle denne høsten, og fremover vil dere finne omtaler og lister over flere dere bør lese. Jeg vil også dele nyheter om kommende bøker fra inn- og utland, og håper dere vil finne mange spennende lesetips her. Allerede i morgen finner du en liste over 10 norske titler du bør vurdere å legge til i leselisten din denne høsten, og da har jeg ikke tatt for meg de mest kjente forfatterstemmene. Hvis du ønsker å holde deg løpende oppdatert på det jeg poster her inne, kan du abonnere på nyhetsbrevet mitt. Det finner du link til på høyre side på bloggens forside. Jeg deler også linkene til innlegg jeg poster på bloggens hjemmeside på facebook. Lurer du på hva jeg leser for øyeblikket, kan du følge meg på instagram hvor jeg jevnlig poster bokbilder.

I forbindelse med byggingen av denne bloggen har jeg overført alle innleggene fra gamle Bokelskerinnen hit, men dere vil kunne oppleve at enkelte bilder og illustrasjoner er borte fra de originale innleggene. Jeg har heller ikke lyktes med å overføre kommentarene til hver enkelt artikkel. Leter du etter noe spesielt, kan du bruke søkefunksjonen øverst til høyre eller stikkordslisten litt lenger ned på siden.

Legg gjerne igjen kommentarer på denne innlegget dersom du opplever tekniske problemer eller andre «bugs». Du kan også sende meg en epost, kontaktinformasjonen finner du øverst på bloggen. Jeg er takknemlig for alle tilbakemeldinger. Jeg gleder meg til å gå inn i bokhøsten med dere.


(Hovedfoto: Igor Bukhlin/Dreamstime.com)

11 meninger om “Velkommen til nye Bokelskerinnen

    1. Det kjennes godt å være tilbake igjen. Selv om jeg skriver artikler på BOK365 så er det ikke det samme som å blogge og være en del av bokbloggermiljøet 🙂

  1. Gratulerer med «ny» blogg! Her var det flott oversiktlig og ryddig. Gleder meg til bloggposter utover høsten!

Legg inn en kommentar