Bokbloggerprisen 2015 til Vatne og Strøksnes

En debutant og forfatteren bak en av fjorårets mest kritikerroste bøker har vunnet Bokbloggerprisen 2015.

Bjørn Vatne stakk av med prisen i kategorien Årets Roman foran Maja Lundes «Bienes historie» og Helga Flatlands «Vingebelastning». Vatnes debut «Slik skal vi velge våre ofre» (Gyldendal) handler om en småbarnsfar som i sorgen etter partnerens død oppretter hatblogg på internett. Boken har mottatt gode kritikker også fra andre anmeldere.

Vatne-Bj-rn_Alexander-Worren
Morten A. Strøksnes har allerede vunnet flere priser for «Havboka» (Oktober), og i dag kan han plusse på Bokbloggerprisen 2015 i Åpen Klasse på merittlisten.  De andre som var nominert i denne kategorien var Lisa Aisato og Agnes M. Bjorvand med «Astrid Lindgren», Gaute Sortland med «Fotturar i Norge» og Heidi Sævareid med «Slipp Hold». Morten Strøksnes, Forlaget Oktober

Bokbloggerprisen ble innstiftet i 2013 og stemmes frem av norske bokbloggere blant fjorårets norske bokutgivelser. Formålet med prisen er øke oppmerksomheten rundt norsk samtidslitteratur. Gyldendal har fått prisen en gang tidligere da Ingvild H. Rishøi vant med «Vinternoveller».  Det er første gang at en bok fra Forlaget Oktober vinner prisen. Du kan lese mer om prisen på den offisielle hjemmesiden her.

(Forfatterfoto: Vatne: Alexander Worren. Strøksnes: Baard Henriksen)

Legg inn en kommentar