Fem bøker om sorg

Sorg er et sentralt tema i bokhøsten.  Her er fem eldre bøker for deg som vil lese mer om temaet.

-Vi trenger forfattere som kan lage ord til oss med omhu, står det i en nylig artikkel i Dagbladet. Og nettopp det kan mange av forfatterne på listen under:

Gunnhild Corwin: Idas dans (Dinamo forlag)

Idas Dans
Corwin skildrer hvordan det er å leve med at datteren har fått kreft. Boken gikk rett inn på bestselgerlisten da den ble utgitt i 2005, og den har solgt over 40.000 eksemplarer i Norge så langt.

Stig Sæterbakken: Gjennom natten (Cappelen Damm)

Gjennom natten Stig Sæterbakken
«Et mesterstykke» har kritikerne kalt denne romanen som handler om sorgen en mann går gjennom da sønnen hans begår selvmord. Boken ble blant annet tildelt P2-lytternes romanpris.

Mariann Aaland: Det var stille, det snødde (Gyldendal)Det-var-stille-det-snoedde
«En imponerende prestasjon» skrev kritikerne om denne debutromanen, og ga den terningkast 6.  I romanen følger vi en kvinne hvis far har begått selvmord. Boken skildrer blant annet hvordan ulike mennesker opplever sorg.

Runar Mykletun: Repetisjonsøvelse (Aschehoug)

Repetisjonsøvelse
Mykletun utforsker også hva selvmord gjør med en familie i denne debutromanen fra 2015. Vi møter familien til 19 år gamle Ole ti år etter at han valgte å forlate livet. Også denne debuten fikk flotte kritikker.

Trude Lorentzen: Mysteriet mamma (Forlaget Oktober)

Mysteriet Mamma
Da Trude var femten år gammel tok moren hennes sitt eget liv. I denne boken utforsker Trude det som skjedde med sine nå voksne øyne, og gir leserne innblikk i avmakt, håp og sorg. Boken ble nominert til Brageprisen i 2013.

Legg inn en kommentar