Harry Hole er tilbake

Datoen er satt for Jo Nesbøs nyeste roman om Harry Hole hvor en seriemorder bruker Tinder for å finne sine ofre.

«Tørst» lanseres på norsk 21. mars til neste år, og den engelske versjonen utgis i mai.

Og det skal bli mørkt dette gangen også:

«En ny morder har kommet. Han er i huset ditt… Han er i rommet ditt. Han er ute etter blod».

Med disse sitatene ble boken presentert på det engelske markedet i dag. Mer utfyllende informasjon om boken er også sluppet internasjonalt i dag:

En kvinne blir funnet drept etter en internettdate, og merkene hun har på kroppen gjør at politiet forstår at her har det vært en spesielt ondskapsfull morder på ferde. Media presser på for at den skyldige skal tas, og innad i politiet forstår man at det bare er én mann som kan gjøre jobben: Harry Hole. Men Harry er motvillig til å returnere til politiet, helt til han begynner å mistenke at morderen kan være forbundet med en av hans tidligere, mislykkede saker. Da et nytt offer blir funnet forstår Harry at han nok en gang må sette alt på spill hvis han skal fange den ene som kom seg unna.

Jeg har bestandig vendt tilbake til Harry Hole, han er min sjelekompis. Men det er jo en ganske mørk sjel, så det har som vanlig vært både en glede og emosjonelt utmattende. Men Harry og historien gjør det verdt de søvnløse nettene, sier Jo Nesbø selv i forbindelse med nyheten.

Bøkene til Jo Nesbø har solgt over 30 millioner eksemplarer på verdensbasis og han er oversatt til 50 språk. I oktober 2017 kommer den amerikanske filminnspillingen av «Snømannen».

(Hovedfoto: Paal Audestad)

Legg inn en kommentar