Fem julegavetips til bokelskeren

Bøker og gavekort er et sikkert julegavestikk til bokelskeren, men hva med å overraske litt? Her er fem andre gavetips til den litteraturinteresserte.

1. Personlig kopp

bok-koppen
Jeg elsker denne koppen som jeg kjøpte på Etsy. Du kan velge mellom ulike farger, og du bestemmer selv hva som skal stå på den. Et flott tilbehør til lesestunden. Frakten er også veldig rask. Det tok en drøy uke før jeg hadde koppen i postkassen. Du finner butikken her.

2. Lesedagbok

lesedagbok
En minnebok over leseopplevelsene dine. Her kan du notere ned bøkene du har lest, og hva du syntes om dem. Når du om endel år finner tilbake til boken, kan du mimre over leseopplevelsene fra 2017. Du finner mange utgaver i handelen, jeg liker denne fra Bokklubben.

3. Abonnement på et litterært tidsskrift

img_0922

Det er alltid et høydepunkt for meg når et av magasinene jeg abonnerer på kommer i postkassen, og her i Norge finnes det mye for den litteraturinteresserte: Bokvennen Litterær Avis, Vagant, Vinduet, Stemmer og Bok og samfunn. For bokelskeren som er spesielt interessert i bokbransjen kan et abonnement på Publisher’s Weekly være et godt tips; det er billigst om man bestiller digitalt abonnement. Eller hva med et abonnement på The Writer Magazine til mottakeren som skriver.

Et annet tips er å bestille lørdagsmagasinet av Klassekampen med bokmagasinet, eller helgeabonnement på en annen avis som har godt bokstoff på lørdagen. I Sverige har de dessuten et flott magasin som heter Vi Läser, og de sender til Norge.

4. Kurv med godsaker til lesestunden

86659_ernas_r_de_busk_1-horz

 

Av og til liker jeg å kose meg litt ekstra når jeg setter meg ned med en god bok, så jeg hadde blitt kjempeglad for en kurv med innhold beregnet på akkurat det formålet. Nylig oppdaget jeg te-merket «Tetøsene» i en nisjebutikk, og jeg har forelsket meg i «Ernas røde busk» som har julete smak. Pakk med litt god sjokolade, et glass med favorittsmågodt-bitene eller kanskje en boks med hjemmebakte pepperkaker. I fjor fikk jeg Norgesglass med søtt innhold. Topp det hele med et fint stearinlys, for eksempel et som dufter som gamle boksider. Sistnevnte finner du her.

5. Tilbehør til lesestunden

il_570xn-horz

Et deilig ullpledd som man kan tulle rundt seg i sofaen eller godstolen, og en god pute som passer til er fine gaver. Er du ekstra kreativ kan du investere i en pute med sitatene eller første side fra favorittromanen til mottakeren. På Etsy finner du mye fint dersom du søker på «bookish pillow cover». Leselys er også en flott gave, enten du leter etter et som kan settes fast på boken, eller henges rundt halsen.

Har du noen andre boklige gavetips blir jeg glad hvis du deler dem i kommentarfeltet.

(Hovedfoto: iStockPhoto)

OBS: Jeg har selv arbeidet for Bok og samfunn som er et av tidsskriftene jeg nevner i punkt 3 på listen.

3 meninger om “Fem julegavetips til bokelskeren

 1. Hei 🙂
  Den koppen er så fin . Jeg går inn for å bestille den, men forstår ikke helt hvor jeg skriver inn ønsket tekst på koppen. Er det i det feltet under hvor det står melding til sender ???

  Mvh Anita skatvedt

  1. Anita: Ja, det var i det feltet jeg skrev det. Jeg satte det opp sånn som dette:

   Booktitle: Med lidenskap for bøker
   Name: Bokelskerinnen

   Hvis man vil ha navnet øverst, bytter man bare om.

Legg inn en kommentar