Ny thriller fra Paula Hawkins

Girl on the train

Forfatteren bak boksuksessen «Piken på toget» har skrevet en ny thriller som utgis på engelsk til våren.

«Into the Water», som blir tittelen på den nye boken, kretser rundt familiehemmeligheter. Handlingen foregår i en liten by nord i England, og i sentrum står to søstre som ikke lenger snakker sammen. I følge redaktøren til Paula Hawkins er boken en intenst gripende sidevender som «drypper av mistanker og spøkelsesaktige ekko fra fortiden».

– Denne historien har gjæret i meg en god stund. Jeg synes det er så fascinerende med de historiene vi forteller oss selv, hvordan vi, bevisst eller ubevisst, kan gjemme stemmer og sannheter. La minner bli vasket vekk og fortellinger forsvinne under overflaten, sier Paula Hawkins i en pressemelding, som blant annet er gjengitt i den britiske avisen the Telegraph.

untitled-xlarge_transukdbh4vfgtetf_xe-dbr5ympgpv2yzpwzz7myauig7o-pngMillionsalg

Hawkins skrev fire romantikkbøker under pseudonymet Amy Silver før hun forfattet «Piken på toget», og forfatterkarrieren hennes endret seg for alltid. «Piken på toget» er en av de største krimsuksessene de siste årene. Boken har solgt i millioner av eksemplarer verden over, og også i Norge har den vært en suksess med flere trykkede opplag. I skrivende stund ligger den på femteplass på den norske bestselgerlisten for pocket. Filmversjonen av boken hadde premiere på amerikanske og britiske kinoer i oktober.

Hawkins har tidligere tilkjennegitt at hun kjenner et press hun ikke har kjent tidligere forut for den nye utgivelsen og hun gikk langt utover deadline før hun ble ferdig med boken.

– Det er selvsagt en del forventninger her som jeg ikke behøvde å forholde meg til tidligere, og det gjør en nervøs. Du tenker på kritikkene du fikk på din siste bok og tenker: gjør jeg de samme feilene nå?

«Into the Water» lanseres på engelsk 2. mai. Den norske utgaven utgis til sommeren.

2 meninger om “Ny thriller fra Paula Hawkins

Legg inn en kommentar