Fem bokbaserte filmer i førjulstiden

Unn deg en pust i bakken mellom presanghandling, kakebaking og julevask. I desember går det flere bokbaserte filmer på kino. 

Romjulstiden har tradisjonelt vært en viktig kinotid. Etter at pinnekjøtt, kalkun og ribbe er fortært i de mange hjem, og andre juledag lyser mot oss fra mobilkalenderen, har flere tradisjon for å gå på kino. I romjulen lanseres ofte flere storfilmer.

Men en kinofilm kan være fin avkobling også før julefreden senker seg, og allerede nå er valgmulighetene mange på kinoer rundt om i landet vårt. Disse fem filmene er basert på kjente bøker og går på kino nå:

1. Piken på toget

Piken på toget
Filmversjonen av Paula Hawkins’ suksessthriller med samme navn har premiere på norske kinoer i dag, 2. desember, etter at datoen har blitt flyttet flere ganger. Filmen hadde premiere i en rekke land i oktober. Rachel tar det samme toget til jobb hver dag, og blir besatt av et par hun ofte ser gjennom togvinduet. Filmtraileren finner du her.

Les mer: Ny thriller fra Paula Hawkins

2. A Monster Calls

a-monster-calls
Den kritikerroste ungdomsromanen til amerikanske Patrick Næss har også premiere på norske kinoer i dag. En stjernespekket rolleliste med navn som Liam Neeson, Sigourney Weaver og Felicity Jones spiller i historien om tolv år gamle Conor som en natt oppdager et urgammelt monster i hagen. Filmtraileren finner du her.

3. Snekker Andersen og Julenissen

snekker-andersen-og-julenissen-1920x1080
Trond Espen Seim og Anders Baasmo Christiansen har hovedrollene i filmatiseringen av Alf Prøysens norske klassiker. Snekker Andersen krasjer bokstavelig talt med selve julenissen, og de bestemmer seg for å gjøre et bytte. I følge filmkritikerne er dette en film det passer best at du tar med de minste barna på, kanskje noe for en av adventssøndagene før jul? Filmtraileren finner du her.

4. Fabeldyr og hvor de er å finne

fabeldyr-og-hvor-de-er-a-finne
I 2001 utkom to små bøker som var et supplement til Harry Potter-serien; «Fabeldyr og hvor de er å finne» samt «Rumpeldunk gjennom tidene». Inntektene fra salget gikk til veldedighet. Boken om Fabeldyr figurerer i Harry Potter-bøkene og handler om magizoologi. Filmen basert på boken hadde Norgespremiere i november, og J.K. Rowling har skrevet manuset selv. Filmtraileren finner du her.

5. Gubben og Katten – Tidenes gladeste jul

gubben-og-katten-tidenes-gladeste-jul

Den svenske forfatteren Sven Nordqvist har opplevd stor suksess med sine barnebøker om gubben Pettersen og hans katt Findus. Flere av bøkene har blitt film. Den nye filmen er basert på boken «Gubben og Katten får julebesøk» fra 1989. Pettersen skader seg og dermed står hele julefeiringen i fare. Filmtraileren finner du her.

God førjulstid!

Legg inn en kommentar