Novelledebutanter på bestselgerlisten

Novelletoppen-bestselgerliste

Marie Aubert og Jan Kristoffer Dale er blant de forfatterne som har solgt flest novellesamlinger i Norge hittil i 2016. Bare Frode Grytten har solgt mer.

De to kritikerroste novelledebutantene ligger på henholdsvis andre og tredjeplass på listen over mestselgende norske noveller hittil i 2016.

2016 har vært novellesamlingens år. Flere sterke utgivelser har bidratt til å skape ny blest rundt sjangeren, og forlagene har lansert flere novelledebutanter som har høstet svært gode kritikker i norsk presse.
Novellesjangeren synes å være skapt for vår travle tid, og årets novellesamlinger er et godt sted å begynne når man skal velge lesestoff for desember.

Les mer: Fem grunner til å lese noveller

Denne måneden vil jeg ha et ekstra fokus på novellen her på bloggen med aktuelle intervjuer og bokomtaler. Og i dag kan jeg presentere de 10 forfatterne som har solgt flest novellesamlinger i Norge hittil i år. Blant de etablerte forfatterne på listen er det tre debutanter.

De 10 mestselgende novellesamlingene i Norge i 2016:

1. Frode Grytten: Menn som ingen treng (Oktober)
2. Marie Aubert: Kan jeg bli med deg hjem (Oktober)
3. Jan Kristoffer Dale: Arbeidsnever (Kolon)
4. Gunnhild Øyehaug: Draumeskrivar (Kolon)
5. Kristin Bjørn: Sant nok (Gyldendal)
6. Karine Nyborg: Balladen om den usynlige hånd (Aschehoug)
7. Olav R. Øyehaug: Botnen (Kolon)
8. Ida Hegazi Høyer: Historier om trøst (Tiden)
9. Hilde Lindset: Til døden (Cappelen Damm)
10. Geir Nummedal: Få barn (Oktober)

(NB: Denne listen er levert til Bokelskerinnen av Bokhandlerforeningen og er basert på novellesamlinger solgt i Norge til og med uke 47 i år. Jeg har valgt å utelate antologier, og fokusere på samlinger med én skjønnlitterær forfatter)

2 meninger om “Novelledebutanter på bestselgerlisten

  1. Hei, jeg har skrevet opp disse og tenker å lese meg igjennom dem på sengekanten i 2017 🙂 Jeg trenger noe kort og spennende når hodet egentlig har slått seg av, men jeg vil gjøre noe annet enn å skrolle gjennom Facebook før jeg sovner 🙂 Du har en flott blogg! 🙂

Legg inn en kommentar