Mørke tårn og skumle klovner

To av Stephen Kings største verker kommer på kino i år, og flere andre King-filmatiseringer er på vei.

Først ut er filmatiseringen av fantasyserien «Det mørke tårn», som kommer på kino til sommeren. «Det mørke tårn» består av til sammen syv bøker, som alle er oversatt til norsk. Utgangsunktet for serien startet med en novelle i 1978 og i 1982 kom første bok i serien ut, «Revolvermannen».  Tittelen refererer til hovedpersonen Roland Deschain som jakter på en mann som kan bringe de døde tilbake samtidig som han letter etter det mørke tårn.

Det er også planlagt en tv-serie som skal fokusere på de neste bøkene i serien. 13 episoder er alt bestilt og MRC og Sony Pictures skal produsere serien. Tanken er å slippe serien i løpet av 2018.

Ny-innspilling av «IT»

I fjor ble mennesker verden over skremt av løpske klovner som kunne vært tatt ut av en av Kings største romaner, «IT». Filmfolkene bak nyinnspillingen av «IT» avviste at de hadde noe med dette å gjøre. I september i år kommer uansett filmen på kino; en historie om en gjeng gutter fra Maine som kommer ansikt til ansikt med en gammel ondskap.

«It» har vært filmatisert som miniserie for tv tidligere, men mange tror av den nye versjonen vil bli bedre. Dog vil det bli gjort endel endringer for at filmen skal appellere til nåtidens publikum, blant annet vil deler av handingen flyttes fra 1950-årene til slutten av 1980-tallet.

Flere filmer på vei

«Geralds lek» skal også bli film som lages spesielt for Netflix. Den uhyggelige romanen skildrer hvordan elskeren til en kvinne får hjertattakk og dør mens de har sex på en avsidesliggende hytte – kvinnen ligger festet med håndjern til sengen. Boken skildrer hennes nifse kamp for å komme seg ut av den fastlåste situasjonen. Bruce Greenwood og Carla Gugino skal spille hovedrollene.

Noveller blir tv-serier

Novellen «Ayana», som sto i samlingen «Just after Sunset», er ønsket som tv-serie på NBC, og en annen novelle fra samlingen, «The New York Times at Special Bargain Rates», skal også til tv-skjermen under tittelen Grand Central. Der er ABC som utvikler serien som handler om en enke som får en telefon fra sin avdøde mann hvor han forutser to tragedier som vil endre livet hennes for alltid.

Skrekk og krim

Brad Pitts produksjonsselskap, Plan B, planlegger film av science fiction novellen «The Jaunt». Historien finner sted i det 24 århundre og handler om teleportasjon. Krimboken «Joyland» skal også filmatiseres og Tate Taylor, som sto bak «Winter’s Bone», skriver manuset og skal regissere.

I tilegg er det klart at «Liseys historie» skal til filmlerretet, regisert av Josh Boone som også har regissert «Faen ta skjebnen». Boone er dessuten tilknyttet de planlagte filmatiseringene av bøkene «Revival» og «the Stand».

Og en bonus helt til slutt: i løpet av året vil Stephen King komme med en ny bok; «Sleeping Beauties» er tittelen og den er skrevet i samarbeid med sønnen Owen King.

Legg inn en kommentar