Fem apper for bokelskeren

Leselyst-ebooks-ebok-apper for bokelskeren-inspirasjon

Mobilen kan brukes til å stimulere leselyst, utveksle boktips og strukturere boklesingen. Her er en oversikt over gode apper for deg som elsker bøker.

1. Goodreads

GoodreadsGoodreads

Et sosial nettsted hvor du kan logge alle bøkene du leser, lage lister over bøker du vil lese og ønsker deg, delta i leseutfordringer og bli inspirert av andre bokelskere. Nettstedet har et stort antall grupper hvor bøker, sjangere og forfattere diskuteres. Appen er veldig oversiktlig og lett å bruke. Den har dessuten oversikter over nye, engelske bøker.

2. Time to read

time to read

En fin app for deg som er glad i struktur og ønsker statistikk over lesingen din. Her kan du sette av lesetid i forkant og en alarm vil gi deg beskjed når det er tid for å finne frem en bok. Appen gir deg også oversikt over antall minutter og timer du leser, lesehastigheten din og antallet sider lest. Hvis du strever med lesesperre og har bestemt deg for å lese en gitt tid hver dag kan dette være en fin motivasjon.

3. eBokBib

ebokbib

Her kan du låne og lese ebøker gratis fra norske bibliotek. Utvalget varierer etter hvor du har lånekort. Du kan låne bøkene i 14 dager av gangen. Noen bøker er tilgjengelig for hurtiglån, og appen har også begynt å få lydbøker. Last ned appen på mobilen eller iPaden din ettersom hvor du liker å lese. En fordel med appen er at du slipper gebyr ved for sen innlevering; appen vil automatisk levere inn boken for deg når lånetiden har utløpt. Som et supplement til denne appen anbefaler jeg også Bibliofil hvor du får oversikt over ditt låneforhold, kan søke og reservere bøker på ditt biliotek og får lånekortet ditt digitalt slik at du slipper og ta med papirkortet når du er på biblioteksbesøk og låner bøker.

4.Nextory

Nextory-streaming-ebok-lydbok

Hvis du liker å lese på svensk er denne appen super. Her kan du streame ebøker og lydbøker på iPad eller mobil. Utvalget er godt og veldig oppdatert; det sies at Nextory har det største utvalget ebøker i Sverige. Du kan prøve gratis i 14 dager. Abonnementsprisen varierer fra 99 kroner i måneden og til 249 kroner for premium. Forskjellen ligger i hva du får tilgang til. Jeg har kjøpt standard abonnement som koster 199 kroner i måneden, det gir blant annet tilgang til de siste boknyhetene. Noe av det jeg liker er at jeg kan lage meg lister over bøker jeg planlegger å laste ned og lese. En annen bonus er at du slipper å stå i kø for å lese de mest populære titlene, men du kan kun ha tre nedlastede bøker offline.

5. 1001 Books

Hvis du er glad i klassikere og har som mål å lese mange av dem er denne appen et must. Du kan velge mellom tre ulike utgaver av 1001-boken, og får opp lister hvor du kan huke av for hvilke bøker du har lest, leser og vil lese. Appen gir løpende statistikk på hvor mange prosent du har igjen for å fullføre 1001-listen, og hvor mange bøker du må lese i måneden for å greie å komme deg gjennom listen før du, i følge levekårsundersøkelser, dør. Les ellers Elidas fine introduksjon til appen i denne bloggposten.

Andre apper som også bør nevnes er leseliste-apper som MustRead og Stacks, lydbok-apper som Storytel, Audibel og Lydbok og ebok-apper som Kindle, Ebok.no og iBooks. En annen bobler er Litsy, en app for deling av bokbilder. Og nytt denne uken er Fabel, Aschehougs egen lydbokapp hvor du betaler en fast sum i måneden for å lytte til de lydbøkene du velger deg.

NB: Dette er ikke en sponset artikkel.  Jeg skriver artikkelen på bakgrunn av apper jeg selv liker og bruker fast

¨(Hovedfoto: iStockPhoto)

.

5 meninger om “Fem apper for bokelskeren

  1. Først og fremst, tusen takk for link! Det er snart fire år sidan eg skreiv den bloggposten om 1001 Books App, men det er framleis den appen eg bruker mest. Den er så mykje enklere å bla seg gjennom enn lista på bloggen, og eg finner stadig noko nytt.

    Eg har nokre bok-apper som Goodreads (bruker mykje), ebokbib (bruker veldig lite), Storytel og Audible pluss 1001 books, men Time To Read skal eg sjekke ut. Takk for tips! God fredagsettermiddag!

  2. Time to read -appen høres morsom ut! 😀 Jeg liker å lese mest på mitt morsmål finsk, men prøver å lese mer og mer også på norsk. Jeg kunne godt tenke meg å bruke denne appen for å motivere meg å lese i hvert fall litt på norsk hver dag.

  3. Hei! Jeg leser, det vil si: hører, veldig mye litteratur. Både ungene og jeg selv bruker Fabel daglig. For tiden er de med på Sommerles, der de registrerer alt de leser og hører. Det er gull! På ei uke har både 5- og 8-åringen registrert drøye 1000 sider. Men jeg skulle gjerne hatt noe lignende selv, og registrere alt jeg leser og hører gjennom året. Da trenger jeg altså en app som registrerer antall minutter lydbok en har hørt. Veit du om noen av disse appene mulighet for det?

Legg inn en kommentar