Ferrante-bøkene til HBO

Elena Ferrante

Den neste store dramaserien den suksessrike tv-kanalen skal jobbe med blir Elena Ferrantes bestselgende bokserie Napoli-kvartetten.

HBO skal samarbeide med den italienske tv-kanalen RAI om filmatiseringen av den første boken i serien, «Mi Briljante venninne». Tanken er at serien skal bli på åtte episoder. Det skriver The Hollywood Reporter.

Det var i februar i fjor vi først fikk vite at Napoli-kvartetten var på vei til tv. – Vi har arbeidet med dette prosjektet i to år, sa det italienske produksjonselskapet Fandango Production i en pressemelding den gang, men de var ordknappe om detaljene i prosjektet.

Mi Briljante venninneProduksjonsstart til sommeren

Nå er det klart at produksjonen skal starte i Napoli til sommeren, og Elena Ferrante skal være med på å skrive manuset til serien. Saverio Costanzo, kjent fra «In Treatment», skal regissere de første åtte episodene.

– Vi er henrykt over at vi, sammen med Wildside, RAI og Fandangi vil bringe Elena Ferantes mektige og episke historiefortelling og hennes Napoli-kvartett til liv. Gjennom hennes karakterer, Elena og Lila, vil vi bli vitne til et livslangt vennskap plassert i det forførende sosiale nettverket i Napoli i Italia.  Dette er en utforsking av den komplekste intensiteten i kvinnelige vennskap, og slike ambisiøse historier vil helt sikkert treffe en nerve hos HBOs publikum, sier HBOs programsjef, Casey Bloys, i en pressemelding.

HBO viser for tiden en annen kvinnedrevet serie, Liane Moriartys «Store hvite løgner».

Kritikerfavoritt

Elene Ferrante har opplevd stor suksess verden over med de fire romanene som strekker seg gjennom 50 år. I Norge ble serien, som utgis av Det Norske Samlaget, en umiddelbar suksess. Bøkene har solgt over 300 000 eksemplarer og mottatt flotte kritikker. Denne våren kom blant annet Ferrantes enkeltstående roman, «Svikna Dagar», ut på norsk og nok en gang hentet kritikerne frem superlativene. Romanen fikk terningkast 6 både i Dagbladet og VG.

Ferrante er et pseudonym, og det er ikke kjent hvem som skjuler seg bak navnet. I oktober i fjor hevdet en italiensk journalist å ha løsningen, men det er ennå ikke bekreftet om vedkommende har rett.

En mening om “Ferrante-bøkene til HBO

Legg inn en kommentar