Omslagstrend: Inn i den mørke skogen

Inne i den mørke skogen, omgitt av truende trær, finner vi den nye, store bokomslagstrenden.

Helt siden Rødhette vandret troskyldig inn i skogen og ble utsatt for den store, stygge ulven har skogen blitt brukt som et symbol på noe nifst og skummelt. Der inne mellom trærne, under de mørke trekronene, kunne det skjule seg farlige skapninger. I gamle dager var det troll og skrømt man fryktet. Demoniske vesener som truet status quo og livene til uskyldige barn og kvinner. Man kunne vandre inn i skogen, for så aldri å bli sett igjen.

I vår moderne tid har trollene forsvunnet, men skogen skjuler fortsatt farer. Trollene er byttet ut med seriedrapsmenn og sadistiske mordere, og den nye bokomslagstrenden, som vi hovedsaklig finner innenfor krimsjangeren, taler sitt tydelige språk om at skogen skjuler mørke hemmeligheter og farer, hovedsaklig for kvinner, men også for menn og barn:

I en mørk mørk skog-Ruth Ware-krim

Sov du vesle spire-Cilla og rolf Börjlind

Evas siste vitne-Tove Alsterdal

Ikke min familie-CL Taylor
Hevnerne-Ingrid HedstrømSyndenes forlatelse-John HartHarlan Coben-Vær på vaktHviskeren-Karin Fossum

Det som aldri dør


(Hovedfoto: iStockPhoto)

2 meninger om “Omslagstrend: Inn i den mørke skogen

  1. Næ, trollene borte? Ikke i Isilds Vrede! Der er de med! Og ja: Også der er coveret inn i en mørk skog, men det er jo da heller ingen helt vanlig skog det er snakk om, og heller ikke noe ordinært tre.

Legg inn en kommentar