Bokelskerinnens påskekrimtips

Her er de nyeste krimbøkene jeg anbefaler til årets påskekrimlesing, samt en krimklassiker jeg ikke greide å legge fra meg.

Helt siden Bergenstoget ble plyndret i en kriminalroman i 1923 har krimlitteraturen vært en viktig leverandør til påskeferien, og fenomenet er på ingen måte på retur. Det er fullt av krimromaner på bestselgerlisten, godt ledet av krimkongen Jo Nesbø, og bokhandlerne bugner av stabler med norsk og oversatt krim.

Så hva skal du lese dersom du ønsker mord og mysterier på årets påskemeny? Her er mine seks krimfavoritter av året samt en skikkelig god krimklassiker:

Ane Riel: Harpiks

Harpiks-Ane Riel

Riel vant Glassnøkkelen for denne uhyggelig gode og groteske krimromanen om Liv Haarder som vokser opp i en ekstremt dysfunksjonell familie på en øy i Danmark. Dette er Karin Fossum møter Gillian Flynn. En roman som er like vakker som den er mørk, og svært vanskelig å glemme.
Les min VG-anmeldelse av boken her.

Camilla Grebe: Når isen brister

Camilla Grebe-når isen brister
En ung kvinne blir funnet halshugget i huset til en svensk motekonge og han har forsvunnet. Drapet har likhetstrekk med en ti år gammel, uløst sak. En spennende og overraskende psykologisk krim om svik og bedrag, og karakterer som alle bærer på et mørke.
Les min blogganmeldelse av boken her.

Arne Dahl: Utmarker

Utmarker
Denne boken har alt som kjennetegner en god krim; interessante og fascinerende karakterer, et godt plott, spenning og overaskende vendepunkter, og et språk som ligger langt over det vi ofte ser i sjangeren. Sam Berger tror at en ung pike har blitt offer for en seriemorder, og det blir en kamp mot tiden for å løse saken.
Les min blogganmeldelse av boken her.

Ruth Ware: Kvinnen i lugar 10

Kvinnen i lugar 10-Ruth Warre

En britisk reisejournalist skal skrive reportasje om et cruise i de norske fjorder, men den første natten blir hun vitne til et trolig mord. Problemet er bare at ingen har bodd på lugaren hvor mordet skal ha skjedd, og ingen fra båten er savnet. En klassisk krimhistorie med moderne vri; Ware blir ofte kalt nåtidens Agatha Christie. Her er også nok spenning til at boken holder deg i ånde helt til siste side, og flere referanser fra Norge.

Frode Hansen: Forliset

Forliset-Frode Granhus

Det handler om fortidens synder i denne iskalde krimromanen fra nord. Et lik blir funnet i en tønne i isen, og det viser seg at den avdøde en gang var involvert i et dramatisk skipsforlis som fikk store konsekvenser for flere personer. En psykologisk og atmosfærisk thriller som gir leseren mulighet til å bryne de små grå, og passer for dem som liker klassisk nordic noir.
Les min VG-anmeldelse av boken her.

Eystein Hanssen: Jaget

Jaget-Eystein Hanssen

Terror truer Oslo i denne samfunnskritiske krimromanen som kombinerer nordic noir med etterretningsthrilleren. Et lik flyter til overflaten utenfor Bjørvika, og Elli må avbryte svangerskapspermisjonen for å etterforske drapet. Hendelsene som følger er som tatt ut av norske og internasjonale avisoverskrifter de siste årene. Det hele kulminerer i en av de mest intense gissescenene i norsk krim siden Tom Egelands «Ulvenatten».
Les min VG-anmeldelse av boken her.

Sigrun Krokvik: Bortreist på ubestemt tid

Sigrun Krokvik-Bortreist på ubestemt tid
Sigrun Karin Christiansen, som ofte benyttet forfatternavnet Sigrun Krokvik, fikk stor oppmerksomhet for sine psykologiske thrillere tidlig på 1970-tallet. Debutromanen, «Bortreist på ubestemt tid», vant også den aller første Rivertonprisen i 1972 og har tålt tidens tann godt. Et drap har blitt begått og vi vet hvem som har gjort det, spenningen ligger i om forbryteren slipper unna. En sidevender med en original slutt. Boken ble filmatisert i 1974. Den er ikke lenger i salg, men kan lånes på flere bibliotek, samt leses online på Nasjonalbibliotekets sider her.

God påskekrimlesing!

En mening om “Bokelskerinnens påskekrimtips

Legg inn en kommentar