Outsider vant Bokbloggerprisen 2016

Bokbloggerprisen

Nicolai Houm slo Vigdis Hjorth på målstreken og vant Bokbloggerprisen for Årets roman i 2016. Åsne Seierstad vant i Åpen klasse.

Vigdis Hjorths kritikerroste og mye omtalte roman «Arv og miljø» var favoritt til å vinne Årets roman-kategorien etter at nominasjonene kom inn i januar i år, men etter samlesingen seilte Houms roman «Jane Ashlands gradvise forsvinning» opp som ny bokbloggfavoritt foran Hjorth og Tore Renbergs «Du er så lys».

– Det er noe av det morsomste med hvordan prisen fungerer. Det er sjelden at de bøkene som har fått flest stemmer i nominasjonsrunden faktisk vinner til slutt. Det å få plass på kortlisten, gjør at flere leser også de mindre kjente bøkene, og oppdager på den måten nye favoritter, sier komiteen som står for det praktiske arbeidet med prisen i en pressemelding på Bokbloggerprisens hjemmeside.

Favoritten vant åpen klasse

I Åpen klasse var det forhåndsfavoritten Åsne Seierstad som vant med dokumentaren «To søstre». Seierstad var nominert sammen med lyrikkdebutanten Catherine Blaavinge Bjørnevog, sakprosaforfatter Torgrim Sørnes og tegneserieforfatterne Marta Breen og Jenny Jordahl.

Det er første gang en bok fra Kagge forlag stikker av med Bokbloggerprisen. Tiden forlag vant Bokbloggerprisen 2013 i Åpen klasse med Ruth Lillegravens «Urd».  Bokbloggerprisen nomineres og stemmes frem av norske bokbloggere, og deles ut til bøker utgitt for første gang på norsk året før. I år nominerte 49 bloggere til sammen 78 bøker i åpen klasse og 65 romaner til prisen.

 

Legg inn en kommentar