Ny Gillian Flynn-bok er filmatisert

Sharp Objects - Åpne sår

I sommer kan du se filmatiseringen av Gillians Flynns mørke krim «Åpne sår» på HBO. 

«Åpne sår», eller «Sharp Objects» som er originaltittelen, er Flynns debut og handler om journalisten Camille Preaker som får i oppdrag å reise tilbake til stedet hvor hun vokste opp for å dekke drapene på to jenter. Det skal bli en tøff reise for Camille, som sliter med egen psyke. Tilbake i barndomshjemmet stilles hun ansikt til ansikt med gamle traumer.

Mørk psyke

«Åpne sår» er en psykologisk thriller og etter min mening noe av det mørkeste Flynn har skrevet. Boken utkom for første gang i 2006 og mottok flere priser.  Den ble også blurbet av Stephen King. I Norge kom boken ut i 2012.

Den kommende TV-serien er regissert av Jean-Marc Vallée, som også regisserte HBO-serien Big Little Lies. Serien består av i alt åtte episoder og manuset er skrevet av Marit Noxon sammen med Gillian Flynn. HBO har annonsert at serien har premiere i juli og sluppet en teaser-trailer for det som ser ut til å kunne bli en mørk opplevelse på lyse sommerkvelder.

Legg inn en kommentar