Unni Lindell avslører nye krimhelter

Unni Lindell

I et innlegg på Instagram lar Lindell leserne få et lite innblikk i første bok i den nye krimserien hun er i ferd med å skrive.

-Mine nye hovedpersoner heter Lydia Winther, kalt Snø, hun er 23 år og helt nyutdannet politibetjent, og Hay som er 32 og kjekk makker, skriver Lindell i innlegget som ble postet onsdag kveld.

Krimboken, som har planlagt utgivelse denne høsten, får tittelen «Nabovarsel». Det er den første boken i en ny serie som Lindell utgir på nytt forlag. For drøyt to uker siden ble det kjent at Lindell forlater Aschehoug, hvor hun har vært i 25 år, og blir krimforfatter på Capitana – en del av Petter Stordalens Strawberry Publishing.

Unni Lindell
INSTAGRAM: Unni Lindell sammen med sin nye redaktør Anne Fløtaker, og forlegger Jonas Forsang. Foto: Faksimile Instagram/@unni_lindell

I et intervju med VG, i forbindelse med forfatterovergangen, beskrev Lindell den nye krimboken som hennes mest ambisiøse krim noensinne.

Beroliget leserne

-Jeg vil prøve å dra meg selv et hakk oppover og skrive et forrykende krimdrama med en Oslo-basert etterforsker i hovedrollen. Som vanlig tar jeg utgangspunkt i det hverdagslige og nære, men denne gangen blir det også storpolitikk og alle som liker å google seg bort i konspirasjonsteorier skal få noe å bite i med «Nabovarsel», sa Lindell til avisen.

De tidligere krimromanene om Cato Isaksen og Marian Dahle  er oversatt til en rekke språk og er solgt i nærmere fire millioner eksemplarer. Den siste boken i serien, «Dronen», ble tildelt Rivertonprisen. I det nye instagraminnlegget beroliger Lindell bekymrede lesere med at Cato Isaksen og Marian Dahle kanskje ikke forsvinner helt.

– Isaksen og Dahle finnes (foreløpig) i kulissene, så får vi se hva redaktøren sier, skriver Lindell i Instagraminnlegget.

(Hovedfoto: Olav Heggø/Aschehoug forlag)

Legg inn en kommentar