Wisting-episode nominert til krimpris

Wisting

Den første episoden av tv-serien «Wisting» er nominert til den amerikanske Edgar-prisen for beste tv-serie manus. 

Og dermed er serien historisk. Det er nemlig første gang en norsk tv-serie er nominert i denne kategorien. Wisting-serien er basert på Jørn Lier Horsts populære krimbøker «Jakthundene» og «Hulemannen» hvor leserne møter Horsts gjennomgangskarakter politimannen William Wisting. Manuset til serien er skrevet av regissør Trygve Allister Diesen og Katherine Valen Zeiner.

WistingHovedrollen i tv-serien spilles av Sven Nordin. Den kanadiske skuespilleren Carrie-Anne Moss (Matrix) har også en viktig rolle i det som skal være Norges dyreste dramasatsing innen tv med et oppgitt budsjett på 110 millioner norske kroner. Serien er produsert av Cinenord og hadde premiere på TV3 og Viaplay i april i fjor. Den fikk alt fra terningkast 3 til terningkast 5 av norske anmeldere. På nettstedet IMDB har brukerne gitt serien et snitt på 7,4 av 10. Serien er nå tilgjengelig for amerikanske og britiske tv-seere på Sundance Now og BBC Four.

Oppkalt etter Poe

Edgarprisen organiseres av the Mystery Writers of America. Den er oppkalt etter forfatter Edgar Allen Poe som mange internasjonalt mener skrev verdens første kriminalroman med «Mordene i Rue Morgue» (1941), dog utgitt to år etter norske Maurits Hansens «Mordet på maskinbygger Roolfsen. Edgarprisen har vært delt ut hvert år siden 1946. De ulike priskategoriene har også blitt flere med årene.  Prisen for manuset til beste tv-serie episode har vært utdelt siden 1954. Episoder fra kjente tv-serier som CSI, House, Dexter, Homeland og Sopranos har tidligere vunnet kategorien. 

Ved siden av «Wisting» er to episoder av «Line of Duty» samt første episode av «Manhunt» og «the Dublin Murders» nominert i denne kategorien. Vinneren vil bli prestert på Edgarprisens galla den 30 april.

Du finner oversikten over alle de nominerte her. 

Legg inn en kommentar