Store navn i oversatt krimbokhøst

Camilla Läckberg og Lars Kepler er blant de aller største navnene i den oversatte krimbokhøsten.

Lars Kepler bringer tilbake hypnotisør Erik Maria Bark i «Speilmannen» (Cappelen Damm), som har planlagt utgivelse i oktober.  Dette er den åttende boken i serien om Joona Linna. En ung kvinne forsvinner. Fem år senere blir hun funnet drept, men det eneste øyevitnet husker ikke hva han har sett. Ekteparet bak Lars Kepler har solgt over 1,3 millioner krimbøker bare i Norge.

Hans Rosenfeldt med ny krimserie

Camilla Läckbergs «Vinger av sølv» (Gyldendal), den andre boken i trilogien «Fayes hevn», utkommer i begynnelsen av september. Her må Faye igjen forsvare sine nære og kjære. Den andre boken i Slough House-serien til britiske Mick Herron, «Døde løver» (Aschehoug), ble nylig lansert på norsk til en sekser i Adresseavisen. Her må MI5-agent Jackson Lamb etterforske dødsfallet til en spion fra den kalde krigen. Bøkene skal filmatiseres med Gary Oldman i hovedrollen. Svenske Hans Rosenfeldt har opplevd stor suksess med tv-serien Broen og krimbokserien om psykolog Sebastian Bergman. Sistnevne skriver han sammen med Michael Hjort. Denne høsten er Rosenfeldt klar med sin første solokrim og i Norge bytter han også forlag. «Ulvesommer» (Cappelen Damm) er første bok i en ny serie om politikvinnen Hannah Wester i Haparanda. En død ulv har rester av et menneske i magen og avdøde kan knyttes til et narkotikamiljø.

Les mer: Her er det norske krimbokhøsten

Barbarotti som privatdetektiv

Håkan Nesser har skrevet den syvende boken i serien om Gunnar Barbarotti. I «Den sørgmodige bussjåføren fra Alster» (Gyldendal) blir Barbarotti privatdetektiv på Gotland og gransker en sak fra fortiden. I australske Chris Hammers oppfølger til den kritikerroste «Krattlandet», «Løgnene i Silver» (Goliat), forsøker journalist Martin Scarsden å finne ut hvem som drepte en barndomsvenn. Anders Roslund er aktuell med den niende boken i serien om Ewert Grens. Tre dager» (Cappelen Damm) utkommer i september. Samme måned utkommer den fjerde boken i William Shaws serie om Alexandra Cupidi: «Gravens hemmeligheter» (Goliat). Islandske Arnaldur Indridason er aktuell med den andre boken i krimserien om den pensjonerte politimannen Konrad. I «Jenta ved broen» (Cappelen Damm) forsøker han å finne ut hva som skjedde med en ung pike som druknet i 1947.

En av Englands største gåter i Tana French-thriller

Tana French har latt seg inspirere av et virkelig mysterium i sin syvende krim. I «Den mørke almen» (Cappelen Damm) bygger hun på gåten rundt «Bella», en uidentifisert kvinne som ble funnet død av noen gutter inne i et almetre i Worchestershire i England i 1943. Saken kan sammenliknes med gåten rundt Isdalskvinnen i Norge. «Den mørke almen» er Frenchs første enkeltstående thriller og flere mener det er en av hennes beste bøker. Stephen King anmeldte boken i The New York Times og kalte den «enestående». Karin Slaughters niende bok i serien om Will Trent, «Den siste enken» (Bastion), har ligget på bestselgerlisten i en rekke land. I Norge har boken planlagt utgivelse i begynnelsen av september.

Pandemi-thriller fra London

Peter May ble refusert av flere forlag da han for ti år siden sendte inn et manus om en epidemi i London. I år ble boken endelig utgitt og i oktober kommer den på norsk. «Lockdown i London» beskriver hvordan storbyen har blitt episenteret i en global pandemi. Da et barn blir funnet drept på en byggeplass, må førstebetjent Jack MacNeil kjempe mot farlige krefter og et dødelig virus for å løse saken. Mons Kallentoft er Norgesaktuell med en første bok i en ny krimserie. I «Se meg falle» (Goliat), som har planlagt utgivelse i august, forsvinner en svensk tenåringsjente på Mallorca. Flere år senere finner faren et spor som kan gi svar på hva som skjedde med henne. Val McDermids nyeste thriller om Tony Hill og Carol Jordan, «Dødes tale» (Cappelen Damm), handler om en seriemorder som dumper sine ofre på eiendommen til et gammelt kloster.

pandemithrillerSvenske krimfavoritter

Viveca Stens krimserie Mordene i Sandhamn er for tiden aktuell som tv-serie på C More og TV2 Sumo med norske Nicolai Cleve Broch i en av hovedrollene. Bokleserne kan dessuten se frem til den tiende boken i serien: «Hemmelighet begravet» (Cappelen Damm). Vennskapet til Thomas Andreasson og Nora Line blir satt på prøve når deler av et skjelett blir funnet. I den tiende boken i Lisa Gardners serie om D.D. Warren, «Aldri si det» (Cappelen Damm), handler det om familiehemmeligheter. En mann blir funnet skutt og drept. Da politiet ankommer åstedet finner de hans gravide kone med en pistol i hånden. Det er ikke første gang kvinnen har vært innblandet i et liknende dødsfall. Mari Jungstedst femtende krim om etterforsker Anders Knutas, «Jeg ser deg» (Goliat), utkommer i august.

Dette er GomorraPrisnominert teknothriller om det mørke nettet

Tom Chatfields teknothriller «Dette er Gomorra» (Aschehoug) har alt utkommet. Her handler det om hackeren Azi Bello som må bekjempe IS-rekrutter på nettet. Boken er nominert til CWA Ian Fleming Steel Dagger Award, som gis til beste thriller. Mick Herron vant samme pris i 2017. En av Frankrikes bestselgende forfattere, Michel Bussi, mottok Gullkulen 2016 for sin første krim på norsk; «Tiden er en morder». Nå er han Norgesaktuell med «Svarte vannliljer» (Cappelen Damm), som har vunnet flere priser. En kunstsamler blir funnet død i byen som en gang huset Claude Monet. Etterforskningen av dødsfallet avdekker at et liknende drap fant sted i 1937. Drap i fortiden er også utgangspunktet for Sharon Boltons thriller «Håndverkeren» (Cappelen Damm), som har en overnaturlig undertone. En rekke mord bærer signaturen til en seriemorder som var aktiv tretti år tidligere. En mann ble dømt for drapene og døde i fengsel. Etterforsker Florence Lovelady må finne ut om en copycat er på ferde eller om feil mann ble dømt.

Ny krimserie fra Jeffrey Archer 

«Den som intet våger» (Vigmostad & Bjørke») er første bok i en ny, historisk krimserie fra Jeffrey Archer og lanseres på norsk i slutten av august. Her møter leserne William Warwick, som alltid har drømt om å bli detektiv. Han kommer seg til Scotland Yard, hvor han må etterforske tyveriet av et verdifullt Rembrandt-maleri. Snart har han også fått en farlig fiende.  Cara Hunter er aktuell med bok tre i serien om Adam Fawley: «Siste utvei» (Cappelen Damm). Liv Constantine tar leseren med inn i en verden av rikdom i den psykologiske thrilleren «Siste gang jeg så deg» (Harper Collins). John Grishams nyeste, juridiske thriller, «Rooster bar» (Cappelen Damm), handler om tre menn som bestemmer seg for å hevne seg på milliardæren som lurte dem. Daniel Silvas spionthriller «Den nye jenta» (Bastion), har planlagt utgivelse i november. Sarah Pekkanen og Greer Hendricks nyeste, psykologiske thriller «Jente, anonym» (Cappelen Damm) utgis rett i pocket i september. Andre krimbøker som kommer rett i pocket denne høsten er «Ildlandet» (Gyldendal) av svenske Pascal Engman. Dette er den første boken i en ny serie om førstebetjent Vanessa Frank. Den politiske thrilleren «Ingenmannsland» (Cappelen Damm) av David Baldacci og Clive Cusslers «I tyfonens øye» (Cappelen Damm), kommer også rett i pocket.

NB: Utgivelsene i denne saken kan bli endret og/eller flyttet. Det kan også utkomme flere titler enn de som er nevnt her. 

Legg inn en kommentar